Agency hosting

WordPress

WordPress

WordPress Toolkit

Op je Plesk server kan gebruik maken van 'WordPress Toolkit' (WP Toolkit). Dit maakt het je gemakkelijker om WordPress websites te installeren, te configureren en te beheren. Jij (en eventueel je klant via zijn customer account) kan WP Toolkit openen via het domein:

image.png

Wil je alle WordPress websites op de server zien, klik dan in de linker kolom op 'WordPress':

image.png


WordPress

WordPress site installeren

Via WP Toolkit kan je eenvoudig een nieuwe WordPress website installeren. Open WP Toolkit en klik op 'Install'.

In het volgende scherm kies je het domein waarop de nieuwe WordPress website geïnstalleerd moet worden. De 'Installation directory' is optioneel. Wil je de WordPress website op het root-domein installeren, laat dan dit vak leeg.

Verder kan je onder andere bepalen of WordPress, de plugins en de themes al dan niet automatisch bijgewerkt moeten worden.

image.png

WordPress wordt onmiddellijk geïnstalleerd in de gekozen map zonder te controleren of deze map leeg is. Vergewis je er dus van dat je het juiste domein en de juiste map kiest. Alle bestaande bestanden zullen overschreven worden.

Als je WordPress op een subdomein wilt installeren (bv. blog.nexxwave-demo3.be), dan moet je in dit domein eerst een subdomein aanmaken. Dat doe je via 'Domains > Add Subdomain':

image.png

WordPress

Plugins, Themes en Sets

Heb je specifieke WordPress plugins en thema's die je vaak gebruikt? Dan kan je deze in WP Toolkit uploaden. Dat doe je via 'WordPress > 'Plugins' / 'Themes'.

image.png

Sets

Bij de installatie van een nieuwe WordPress website kan je een 'Set' selecteren. Een Set is een verzameling van plugins en themes. In het tabblad 'Sets' vind je alvast enkele standaard Sets terug. Via de knop 'Create Set' kan je een eigen Set maken en je eigen geprefereerde plugins en themes toevoegen. Deze sets kan je kiezen bij het installeren van een nieuwe WordPress site.

image.png

WordPress

Scannen naar WordPress sites

WP Toolkit geeft enkel de WordPress websites weer die via WP Toolkit gemaakt zijn. Heb jijzelf of een klant manueel een WordPress site geïnstalleerd, dan kan je via de knop 'Scan' in WP Toolkit zoeken naar WordPress sites die nog niet door WP Toolkit gekend zijn.

Wanneer Plesk het domein of de volledige server gescand heeft, worden de gevonden WordPress installaties getoond en zijn ze ook via WP Toolkit te beheren.

image.png

Service Plans

Met een Service plan (serviceplan), kan je limieten instellen voor een subscription; bijvoorbeeld het aantal schijfruimte, het aantal domeinen, CPU- en RAM-gebruik, enz.

image.png

Service Plans vind je in Plesk onder 'Hosting Services > Service Plans'. Om een goede start te kunnen maken, hebben we voor jou alvast drie service plans aangemaakt. Je kan deze effectief gebruiken, of je kan ze als voorbeeld gebruiken en naar eigen wens aanpassen.

Waaruit bestaat een service plan?

De instellingen van een service plan zijn gegroepeerd in 'resources', 'RAM, CPU, Disk I/O, 'permissions' , 'PHP Settings' enz. In elk van deze tabbladen kan je beperkingen opleggen. In onderstaand voorbeeld zie je dat er een limiet van 10GB opslagruimte wordt toegepast, evenals een limiet van 2 domeinen en 30 mailboxen.

image.png

Neem voor een gedetailleerde uitleg over elke optie een kijkje in de Plesk documentatie.

Jouw server is gebonden aan een aantal restricties (zo is 'Anonymous FTP mangagement') bijvoorbeeld uitgeschakeld. Ook al sta je in je service plan deze optie toe, dan zal dit niet werken. De restricties van jouw server vind je terug in je Service resources & permissions.

RAM, CPU, Disk I/O

Gebruikt een website veel resources zoals CPU, RAM of schijfacties? Dan kan je ook hier limieten aan opleggen. Dit doe je in het tabblad 'RAM, CPU, DISK I/O'. Een website zal nooit continu al deze resources ten volle gebruiken, maar wel op bepaalde momenten. Bijvoorbeeld wanneer er via een cronjob een bepaald intensieve taak gestart wordt, of wanneer een bepaalde website zeer veel bezoekers op exact hetzelfde moment heeft.

CPU

De CPU limiet wordt in procenten bepaald, waarbij 1 core gelijk staat aan 100%. De websites met dit serviceplan zullen niet meer dan 1 CPU core tegelijk kunnen aanspreken. Het maximaal aantal dat je server fysiek kan gebruiken, wordt in kleine tekst weergegeven. In onderstaand voorbeeld heeft deze server 2 CPU cores, dus met een maximale limiet van 200%. Je kan meer dan 200% aan een serviceplan toewijzen, maar dat zal zeer sterk ten koste gaan van performantie en is daarom niet aangeraden.

RAM

Dit is het aantal MB of GB RAM-geheugen dat websites met dit serviceplan kunnen gebruiken. Zo kan je voorkomen dat websites met een memory leak de volledige resources van je server opgebruiken ten koste van andere websites.

Disk Read / Write

De Disk Read en Write optie kunnen een beperking opleggen aan het aantal MB/sec dat websites met dit serviceplan kunnen gebruiken. Let op, dit wordt weergegeven in Megabyte per seconde; vergis je niet met Megabit per seconde. Een limiet van 5 MB/sec zoals in onderstaand voorbeeld staat gelijk aan 40 Mb/sec (5 Megabyte * 8 = 40 Megabit).

Reken voor een VPS server op een maximale lees- en schrijfsnelheid van 1 GB/sec en een gemiddelde netwerksnelheid tussen de 300 en 500 Mbps. Aangezien de netwerksnelheid in deze de bottleneck is, zorg ervoor dat alle websites op de server samen niet meer dan 60 MB/sec verbruiken (500 Mbps / 8 = ~60 MBps).

Voor een dedicated server ligt de gemiddelde lees- en schrijfsnelheid eveneens rond de 1GB/sec. De netwerksnelheid is 1 Gbps. Zorg er dus voor dat alle websites op je server samen niet meer dan 125 MB/sec verbruiken (1000 Mbps / 8 = 125 MBps).