Skip to main content

Subscriptions

Met een subscription (abonnement) kan je een serviceplan aan een website(s) koppelen. Op deze pagina kan je lezen hoe je een serviceplan maakt. Het toewijzen van een serviceplan doe je met een subscription.

Een nieuwe subscription voeg je toe via 'Subscriptions > Add Subscription'.

image.png

Kies wat een type website je wilt aanmaken (een lege website, een Node.js applicatie, een WordPress website, enz.). In het voorbeeld hieronder maken met we een lege website (Blank website) aan. In het volgende scherm geven we het domein op en kiezen we het serviceplan. De 'System user credentials' zijn de inloggegevens die gebruikt moeten worden om verbinding te maken via FTP en SSH.

image.png

In de lijst van subscriptions zie je dat het domein 'nexxwave-demo3.be' toegevoegd werd. De subscriber in dit geval zijn wij zelf omdat we nog geen klantenaccount aangemaakt hebben. Een subscription kan je ook aan een customer (klant) toewijzen, zodat je klant zelf in Plesk kan inloggen om zijn website te beheren.

image.png

Het domein dat je bij een nieuwe subscription opgeeft, is het 'hoofddomein' van deze subscription. Als een subscription via zijn gekoppeld serviceplan meerdere domeinen kan toevoegen, dan vallen al deze domeinen onder dit 'hoofddomein'. Een overzicht van alle domeinen die op jouw server gehost worden, vind je in Domains.