Skip to main content

Gepland onderhoud en updates

Wij onderhouden de server waarop jouw applicatie draait. Daarvoor is het noodzakelijk dat we je server en de applicatie regelmatig updaten.

Updates van het besturingssysteem

Iedere week installeren we alle beschikbare updates van het besturingssysteem. Dit doen we steeds op maandagochtend tussen 05:00u en 07:00u. Wanneer de update een herstart van de server vereist, dan volgt deze herstart direct na het installeren van de updates. Een herstart is meestal enkel noodzakelijk wanneer bijvoorbeeld de Linux kernel geupdate werd.

Van deze updates merk je meestal niets; met uitzondering dat je applicatie enkele minuten niet bereikbaar zal zijn wanneer de server herstart moet worden.

Updates van de applicatie

De ontwikkelaar van je applicatie brengt ook regelmatig updates uit met als doel het toevoegen van nieuwe functionaliteit of het oplossen van bugs. We installeren deze applicatie updates steeds op maandagochtend tussen 07:00u en 09:00u.

Tijdens deze update zal je applicatie niet bereikbaar zijn. Meestal duurt dit slechts 5 tot 10 minuten.

Communicatie van applicatie updates

Minstens een week op voorhand brengen we je via e-mail op de hoogte dat er een update zal plaatsvinden van de applicatie wat je gebruikt. Zo kan je eventueel je gebruikers tijdig op de hoogte brengen. We geven dan ook steeds mee naar welke versie er geupdate zal worden en wat de wijzigingen in die versie zijn.

Dringende veiligheidsupdates

Wanneer in een applicatie of in het besturingssysteem een kwetsbaarheid ontdekt wordt, dan moet die zo spoedig mogelijk gedicht worden. Dan zullen we daarvoor - onafhankelijk van de dag - een updatemoment voor inlassen. We trachten dit alsnog steeds in de vroege ochtend te plannen.