Skip to main content

Meldingen van applicatie updates

Wanneer de ontwikkelaar een update uitbrengt van zijn applicatie wat jij gebruikt, dan installeren we deze zo spoedig mogelijk. Zie deze pagina met alle informatie over de updatemomenten van je server en applicatie.

Het versienummer ontleed

Alle applicaties hebben een versienummer. Dit versienummer bestaat uit drie elementen gescheiden door een punt, zoals bijvoorbeeld 24.8.13. Het eerste element geeft het 'major' level aan, het tweede element het 'minor' level en het derde element het 'patch' level, dus MAJOR.MINOR.PATCH.

  • Een verhoging van het 'major' element wijst op zeer grote wijzigingen die mogelijks niet compatibel zijn met de vorige versie en waarvoor mogelijks configuratiewijzigingen nodig zijn.
  • Een verhoging van het 'minor' element wijst op toevoegingen en wijzigingen van functionaliteiten in de applicatie, maar die wel nog compatibel zijn met voorgaande versies.
  • Een verhoging van het 'patch' element wijst op het oplossen van bugs.

Dit type van versienummering heet 'Semantic Versioning'. Wil je daar meer informatie over, neem dan een kijkje op semver.org.

Het updateproces

Wanneer van een applicatie een update wordt uitgebracht, dan installeren we deze eerst op een testserver. Als we geen problemen opmerken, dan installeren we de update tijdens een onderhoudsvenster op alle beheerde applicatie-servers.

Update meldingen via e-mail

Wanneer een applicatie een update krijgt waarbij het 'major' of het 'minor' element verhoogt wordt, dan sturen we jou een week op voorhand via e-mail als berichtgeving dat de applicatie op jouw server geupdate zal worden. We geven dan ook mee welke wijzigingen er van toepassing zijn en welke stappen jij eventueel moet ondernemen als voorbereiding op of na de update.

Wanneer de ontwikkelaar een 'patch' update uitbrengt, dan testen we de update maar we sturen hiervoor geen e-mail.